Asiakaskokemukset

Palaute hevosen äänimaljahoidosta:

"Annukka teki äänimaljahoidon yhdelle jo vuosia tuntemalleni yksityishevoselle. Olen ratsuttanut kyseistä hevosta satunnaisesti jo vuodesta 2018. Tunnen sen siis jo hyvin pitkältä ajalta. Hevonen on kulkenut hieman haastavamman reitin elämässään ja sillä on ollut sairauksia sekä haastavia käytösmalleja. Nykyisen omistajan toimesta sen haasteita on systemaattisesti pyritty ratkaisemaan ja se on parantunutkin paljon. Aiemmin se on ollut myös metabolisen lihava, mutta ei enää. Sen eteenpäin liikkuminen on monesti ollut hieman haastavaa, vaikka se on ottanutkin askeleita ratsastajan pyynnöstä. Sen kehossa on tuntunut aina tukkoisuutta, ikään kuin joku vastustaisi liikettä ja sitä pitäisi puskea eteenpäin. Muutama päivä hoidon jälkeen ratsastin hevosen ja se ei koskaan ole tuntunut niin irtonaiselta ja vapaalta kuin tuolloin. Uskon, että äänimaljahoito vaikutti lihasten ja sitä myöten koko hevosen rentoutumiseen."
Outi Aihkisalo, hevosalan yrittäjä, hevosten kouluttaja 

Palaute äänimaljarentoutukseen osallistuneelta:

"Palaute Annukalle: 

Äänimaljahoidon aikana koin vahvaa yhteyttä itseeni sekä paikkaan, jossa tuolloin olimme. Jostain syystä tuo paikka oli jo aiemmin tullut minulle tärkeäksi, vaikka mitään yhteyttä sinne ei tietääkseni ollut. Äänimaljarentoutuksen aikana mieleeni nousi yhtäkkiä kysymys "mikä yhteys minulla on tähän paikkaan"? Ja heti perään putkahti vastaus: "olet täältä kotoisin". En varsinaisesti usko yliluonnolliseen, eikä tuo kokemus tuntunut sellaiselta. Tunne oli kuitenkin vahva, ja kotimatkalla soitin äidilleni kysyäkseni, onko kyseiseen kylään tiedossa jotain yhteyttä sukumme kautta. Äitini äiti on adoptoitu vauvana, ja biologinen suku on saatu selville vasta muutama vuosi sitten. Hämmästykseni oli suuri, kun äitini kertoi, että isoäitini isä on syntyjään juuri kyseisestä paikasta, jossa tuolloin olin. Jokin minussa sai yhteyden juuriin, joita en tietoisesti tiennyt olevan olemassakaan. Kiitos Annukka maadoittavasta läsnäolostasi." 

Palaute hevosen äänimaljahoidosta:

Olen saanut hoitaa äänimaljoilla tätä ihanaa parivaljakkoa jo pidemmän aikaa. Melodiasta tekee minulle myös erityisen siksi, että se on hyvin läheistä sukua omalle hevoselleni Jaffalle sekä edesmenneelle Prudilleni. Tässä hevosen omistajan kirjoittama palaute hoidon jälkeen: 

"Edellisen hevoseni kanssa tuskin olisin harkinnutkaan äänimaljoja hoitokeinona. (Hahah, kaikenlaista, sanoisi se topakka ex-ravuritamman pitäjä.) Mutta niin muuttuu hevostelu, hevostelija ja myös maailma, että Melodia saa tällaistakin aina silloin tällöin. Se on hevonen, josta todella näkee, miten asiat vaikuttavat. Ja myös hevonen, jonka kanssa olen ollut avoin kokeilemaan kaikkea (koska tietämäni peruskeinot lensivät romukoppaan muutamassa viikossa). Ekan äänimaljakokeilun jälkeen olin äimistynyt siitä, miten hevosen selkä oli seuraavana päivänä erinäköinen ja kouluttaja totesi syvällä olleiden lihaskireyksien sulaneen. Alkuun Melodia sieti maljoja lähellään melko vähän aikaa, mutta eilen se hengaili mun nähteni ensi kertaa rennosti maljojen lähellä lähes tunnin. Olen aina niin keskittynyt tarkkailemaan Melodiaa, että unohdan olevani tilanteessa itsekin - ja taas eilen ihmettelin, miksi olin loppupäivän ihan kuutamolla, menin nukkumaan kello yksitoista ja sammuin kuin lyhty yhdeksäksi tunniksi."

Marika, hevosen omistaja