Palvelut

Hevosten äänimaljahoito

Äänimaljojen historia on pystytty jäljittämään 2400 tuhannen vuoden taakse Intiaan. Äänimaljojen vaikutus perustuu äänen värähtelyyn ja ääniaaltojen kykyyn kuljettaa energiaa. Ei siis mihinkään yliluonnolliseen asiaan. Ääniaallot etenevät paineen vaihteluna väliaineessa johon ne kulloinkin törmäävät. Paineen vaihtelu aiheuttaa värähtelyä, joka tuntuu kehossa fyysisenä värähtelynä. 

Hevosten äänimaljahoito on uusi juttu Suomessa, joten asiakkaani ovat kokeilunhaluisia ja edelläkävijöitä hevosten hyvinvoinnin edistämisessä. Äänimaljahoito mahdollistaa hevoselle olla hetken ihmisen kanssa, jossa siltä ei pyydetä tai vaadita mitään. Hevonen oppii läsnäoloa ja rauhoittumista ihmisen seurassa. Hevosen oma ääni vahvistuu, kun sen pieniäkin eleitä kuunnellaan ja niihin reagoidaan. Hevosen parasympaattinen eli palautumishermosto aktivoituu ja stressitaso laskee. Tällä on monipuolisia terveyteen vaikuttavia vaikutuksia. Äänimaljahoidossa myös sinä saat läsnäolohetken oman hevosesi kanssa tarkkaillen sen eleitä.

Hoitoni tapahtuu aina hevosen ehdoilla. Hevonen on vapaana koko hoidon ajan esimerkiksi karsinassa tai tarhassa. Sellaisessa paikassa, jossa hevonen tuntee olonsa turvalliseksi. Kuuntelen tarkasti hevosen eleitä ja ilmeitä koko hoidon ajan ja muokkaan hoidon kulkua hevosen käyttäytymisen perusteella. Hoito alkaa aina äänimaljakylvyllä niin että hevonen saa rauhassa tottua maljojen soitiin ja värähtelyyn kehossa. Jokainen hevonen reagoi eri tavalla hoitoon ja kaikenlaiset reaktiot ovat sallittuja.

Hoitoni kestää noin 45 minuuttia ja sen jälkeen keskustelemme omistajan kanssa hoidon kulusta ja hevosen reaktioista. Saat myös kokeilla minun maljoja halutessasi ja voin auttaa sinut oman hevosen äänimaljahoitamisen alkuun.

En suosittele hevoselle äänimaljahoitoa mikäli se kärsii akuutista tulehdustilasta tai syövästä.

Ihmisten äänimaljahoito

Äänimaljojen historia on pystytty jäljittämään 2400 tuhannen vuoden taakse Intiaan. Äänimaljojen vaikutus perustuu äänen värähtelyyn ja ääniaaltojen kykyyn kuljettaa energiaa. Ei siis mihinkään yliluonnolliseen asiaan. Ääniaallot etenevät paineen vaihteluna väliaineessa johon ne kulloinkin törmäävät. Paineen vaihtelu aiheuttaa värähtelyä, joka tuntuu kehossa fyysisenä värähtelynä.

Hoidossani makaat hoitopöydällä vaatteet päällä viltin alla. Hoito kestää kokonaisuudessaan noin tunnit sisältäen alku- ja loppukeskustelut. Ääniaaltojen tuottama värähtely kehossasi aiheuttaa syvää rentoutumista sekä hermoston toiminnan tasapainottumista. Parasympaattisen hermoston aktivoituminen helpottuu rentoutumisen myötä. Tämä vaikuttaa esimerkiksi ruoansulatuselimistön toiminnan aktivoitumiseen sekä unen laadun parantumiseen. Tätä kautta äänimaljahoidon vaikutukset ulottuvat hyvinkin laajalle.

Hoidossani saat voimaannuttavan kokemuksen, jossa palaat omaan kehoyhteyteesi turvallisessa hoitotilanteessa. Hermostosi pyritään palauttamaan ikään kuin nollatilaan, jossa kehosi omat paranemismekanismit voivat käynnistyä.

En suosittele äänimaljahoitoa mikäli kärsit vakavasta sydänsairaudesta, akuutista flunssasta, alaraajan verisuonitukoksista tai olet syöpähoidoissa.

Energiahoito

Energiahoito on kokonaisvaltainen, kivuton ja lempeä hoitomuoto. Hoito soveltuu hyvin sekä ihmisille että eläimille. Hyvinvoivassa kehossa energia värähtelee ja virtaa vapaasti. Kehossa tukossa oleva energia, voi aiheuttaa fyysisiä sairauksia. Energiahoidossa avataan näitä tukoksia ja autetaan käynnistämään kehon omat parantavat mekanismit.

Hoidossani sinulla on vaatteet päällä ja istut jakkaralla tai makaat hoitopöydällä. Kanavoin parantavaa energiaa käsieni kautta päähäsi ja vartalollesi pitämällä käsiäni lähellä sinua tai koskettamalla kevyesti. Hoidon kokonaiskesto on noin tunti sisältäen alku- ja loppukeskustelut.

Parantava energiani vaikuttaa ensisijaisesti hermostoosi ja sitä kautta kehoon ja mieleen. Hoitoni tarkoitus on palauttaa tasapaino kehoosi ja mieleesi, jolloin kehosi omat parantavat mekanismit saavat tilaisuuden toimia paremmin. Hoito rentouttaa ja lievittää stressiä, lisää elämäniloa ja voimiasi, parantaa keskittymiskykyäsi, luovuutta ja intuitiota. Hoitoa voidaan kohdistaa myös johonkin tiettyyn vaivaan tai kiputilaan kehossasi.

Hoidon tehon kannalta sinun olisi tärkeää myös keskittyä perimmäisiin syihin, jotka ovat tietyn vaivan taustalla. Esimerkiksi ristiselän alueella oleva kipu voi kertoa menneisyyteen juuttumisesta, jatkuvasta syyllisyydestä ja mielipahasta tai tunne-elämän epävakaudesta. On tärkeää siis käsitellä myös näitä kivun taustalla olevia tunteita ja tunnelukkoja. Länsimainen lääketiede ei täysin vielä tunnista tätä mielen ja kehon yhteyttä. En kannata luontaishoitojen ja lääketieteen vastakkainasettelua, vaan haluan edesauttaa niiden yhteistoimintaa. Energiahoito on täydentävä hoitomuoto eikä korvaa lääketiedettä. On tärkeää myös tietää, että sinun ei tarvitse uskoa hoitoon, se vaikuttaa silti.

Energiahoitoni sopii lähes kaikille. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan hoitoani. Hoidostani on apua sinulle varsinkin jos olet jotain näistä:

  • kokeilunhaluinen luontaisille hoitomuodoille
  • haluat parantaa omaa kehoyhteyttäsi, hyvinvointiasi ja arvostat henkisyyttä
  • kärsit uupumuksesta, stressistä tai väsymyksestä
  • toivut leikkauksesta

En suosittele energiahoitoa raskauden tai tiineyden ensimmäisen kolmanneksen aikana eikä aktiivisten syöpähoitojen aikana. 

Etäenergiahoito

Etäenergiahoito voi kuulostaa ihmeelliseltä ja uskomattomalta, mutta kannustan kokeilemaan sitä ennakkoluulottomasti! Hoidon etuna on, että pystyt rentoutumaan sen aikana kunnolla, koska otat sen vastaan kotonasi tai missä ikinä satutkaan olemaan. Minä teen sinulle hoidon omasta kodistani käsin. Energia välittyy, vaikka olemme eri paikassa. Tätä voi verrata esimerkiksi tilanteeseen, jossa ajattelet ystävääsi ja samalla hetkellä puhelimeesi kilahtaa viesti juuri tältä ystävältä.

Parantava energiani vaikuttaa ensisijaisesti hermostoosi ja sitä kautta kehoon ja mieleen. Hoitoni tarkoitus on palauttaa tasapaino kehoosi ja mieleesi, jolloin kehosi omat parantavat mekanismit saavat tilaisuuden toimia paremmin. Hoidon aikana energiajärjestelmästä purkautuu pois jännityksiä, stressiä ja tunnepatoutumia. Hoito rentouttaa ja lievittää stressiä, lisää elämäniloa ja voimiasi, parantaa keskittymiskykyäsi, luovuutta ja intuitiota. Hoitoa voidaan kohdistaa myös johonkin tiettyyn vaivaan tai kiputilaan kehossasi. Etähoito soveltuu myös eläimille. Hoito sopii esimerkiksi äkillisiin tapaturmiin, sairastumisiin ja vammoihin nopeuttamaan paranemista. Tai parantamaan yleistä hyvinvointia.

Hoidon aluksi viestittelemme tai soitamme ja kerrot minulle tilanteestasi, ja jos sinulla on joku tietty asia mihin kaipaat hoitoa. Sitten käyt esimerkiksi makuulle ja rentoudut vastaanottamaan hoidon. Hoidon vastaanottamiseen et tarvitse mitään erityisiä taitoja, vaan kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Hoidon lopuksi lähetän sinulle kirjallisen palautteen sen kulusta. 

Oman hevosen äänimaljahoito-opas

Oppaassa (23 sivua) on kerrottu perusasiat äänimaljoista, niiden vaikutuksista sekä hevosen äänimaljahoidosta. Oppaan avulla pääset alkuun oman hevosystäväsi äänimaljahoitamisessa. Äänimaljan sointi aiheuttaa rentoutumista teissä molemmissa ja tutustut ihan uudella tavalla hevosystävääsi. Suhteenne syvenee ja opitte kuuntelemaan paremmin toisianne. Voit tilata Oppaan minulta laittamalla viestiä. Oppaan hinta on 29 e. Opas on pdf-muodossa ja toimitan sen sinulle sähköpostilla.

Laserterapia laitteen vuokraus

Minulta voi vuokrata Redlinen laserterapiapadit lihasjumeihin ja vammojen parantumisen tueksi

Miksi padeja käytetään? Omalle hevosellani olen käyttänyt niitä pehmentämään lihasjumeja. Hoito poistaa jäykkyyttä ja lisää imunestejärjestelmän toimintaa. Lämpö rentouttaa. Vuokraajat ovat käyttäneet padeja myös erilaisten vammojen ja haavojen hoitoon. Ne voi auttaa lyhentämään vamman parantumisaikaa sekä parantamaan tulehduksia. 

Nivelongelmissa padeja voi käyttää ennen liikutusta. Jos hieroja on maininnut hevosellasi olevan lihasjumia jossain tietyssä paikassa, voi muutama hoitokerta auttaa laukaisemaan jumit. Tai nivelrikkoiselle, voit tehdä hoidon ennen liikutusta, ja kokeilla vaikuttaako se liikkumiseen. Ensimmäisessä ja toisessa kuvassa hevonen nauttii Redlinen laserterapia-padien hoidosta niskaan. Padien akku kiinnitetään vöillä esimerkiksi hevosen selkään. Myös omia tai koiran kolotuksia voi hoitaa samoilla padeilla! 

Vuokraan padeja pääasiassa hoitojen yhteydessä, mutta sopivan etäisyyden päähän Toijalasta, voidaan sopia pelkkä padien vuokra. Pidemmät vuokra-ajat onnistuu myös. Lisätietoja padeista saa minulta laittamalla viestiä.